sta bureau
Tips

Hoe sta je achter een sta bureau?

Als je de hele dag zittend werk doet, kan het een goed idee zijn om af en toe achter een sta bureau te werken. Staande bureaus hebben de reputatie bij te dragen aan een betere houding, verhoogde energie en zelfs gewichtsverlies. Maar hoe sta je eigenlijk achter een sta bureau?

Kies het juiste bureau

Allereerst moet je ervoor zorgen dat het bureau de juiste hoogte heeft. Idealiter moet het bureau op ellebooghoogte worden ingesteld, zodat je armen in een hoek van 90 graden staan wanneer je op het toetsenbord typt. Het is belangrijk om op de hoogte van het bureau te letten om ervoor te zorgen dat je niet te veel of te weinig gebogen staat.

Pas de hoogte van de stoel aan

Als je een stoel gebruikt bij je sta bureau, zorg er dan voor dat deze op de juiste hoogte staat. Zorg ervoor dat je voeten plat op de grond staan ​​en dat je knieën in een hoek van 90 graden zijn gebogen. Als je stoel niet in hoogte verstelbaar is, kun je een kussen of een stapel boeken onder je voeten plaatsen om jezelf omhoog te brengen.

Houd de juiste houding aan

Als je achter een sta bureau werkt, is het belangrijk om een goede houding aan te houden. Houd je schouders laag en ontspannen, en zorg ervoor dat je je gewicht gelijkmatig verdeelt over beide voeten. Vermijd om je rug te buigen of voorover te leunen. Als je op het toetsenbord typt, houd je je armen en polsen in een neutrale positie.

Verander regelmatig van positie

Hoewel staand werken voordelen heeft, is het belangrijk om niet de hele dag in dezelfde positie te blijven staan. Verander regelmatig van positie, ga even zitten of loop een korte afstand om je benen te strekken. Dit helpt je om vermoeidheid te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Conclusie

Als je achter een sta bureau werkt, is het belangrijk om op de hoogte van het bureau en de stoel te letten, een goede houding aan te houden en regelmatig van positie te veranderen. Door deze tips te volgen, kun je optimaal profiteren van de voordelen van staand werken en tegelijkertijd de risico’s van een slechte houding vermijden.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter