zit sta bureau hoogte
Tips

Let goed op de hoogtes bij het aanschaffen van een zit sta bureau

Een zit sta bureau kent vele gezondheidsvoordelen maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een zit sta bureau. Zo dien je goed te letten op de maximale hoogte van de minimale hoogte. Dit kan enorm verschillen tussen de bureaus. Kijk dus naar jouw eigen lengte en de maximale lengte van het bureau. Zo weet je zeker dat wanneer je staand gaat werken, je ook goed rechtop kunt staan en niet voorovergebogen staat.

Hierdoor neem je een goede houding aan en voorkom je rug-en schouderklachten of hoofdpijn. Ook dient het bureau niet te hoog te zijn. Wanneer je zittend werkt moet het bureau namelijk ook laag genoeg zijn om comfortabel te kunnen werken terwijl je zit. Let bij aanschaf van een zit sta bureau dus goed op de hoogtes waarin je het bureau kunt instellen.

Een goede kabelmanagement is een must bij een zit sta bureau

Bij een zit sta bureau is een goede kabelmanagement enorm belangrijk. Zorg dus dat je kabels lang genoeg zijn of dat je jouw apparatuur dicht bij het stopcontact hebt staan. Je dient er rekening mee te houden, dat als het bureau op zijn hoogst staat, je nog steeds voldoende kabellengte over hebt.

Hiermee voorkom je dat je jouw apparatuur van het bureau af trekt bij het omhoog zetten van je bureau. Door hier rekening mee te houden blijven je computer, je printer of andere dure apparatuur veilig. Ook moet je erop letten dat de kabels niet in de knoop komen te zitten bij het verstellen van je bureau of dat de kabels ergens tussen kunnen komen of vast kunnen komen te zitten bij het verstellen. Je kunt ervoor kiezen om je kabels aan elkaar vast te maken of de kabels goed weg te werken.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter