zit sta bureau thuis
Tips

Een zit sta bureau voor thuis en op kantoor

Een zit sta bureau is een handige toevoeging voor als je vanuit huis werkt of wanneer je op kantoor werkt. In sommige landen hanteren ze de regel dat je 20% van de werkdag staand doorbrengt. Hierdoor ben je ongeveer anderhalf uur staand aan het werk wat al veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Daardoor is het ook aan te raden om thuis een zit sta bureau aan te schaffen. Zo blijf je lekker productief, gezond en fit en krijg je door de dag heen veel gedaan. Er zijn veel soorten zit sta bureaus op de markt waardoor je er altijd wel een vind die past bij jouw interieur en de afmeting van de kamer.

Alle voordelen van een zit sta bureau op een rijtje

– Betere focus door de dag heen
– Geen hoofdpijn en rugklachten meer
– Je krijgt meer gedaan op een dag
– Je blijft in beweging
– Je concentratie blijft op pijl
– Je hebt afwisseling in je houding
– Je verbrand meer calorieën
– Je verlengt je levensduur

Een zit sta bureau heeft zoals je kunt zien veel voordelen ten opzichte van een standaard bureau waarbij je de hele dag zit. Met een zit sta bureau wissel je het zittend werken eenvoudig af met staand werken. De richtlijn hierbij is dat je ongeveer 20% van je werkdag staand doorbrengt. Dit komt op een werkdag van 8 uur neer op zo’n 1,5 uur. Of je nu een thuiswerk kantoor hebt ingericht of dat je op kantoor werkt, een zit sta bureau zal je productiever maken en zorgt voor een betere gezondheid. Heb je aan het einde van de werkdag altijd last van rugklachten of hoofdpijn of verlies je door de dag heen je concentratie? Dan is het een aanrader om over te stappen op een zit sta bureau.

Calorieën verbranden terwijl je werkt

Met staand werken verbrand je meer calorieën dan wanneer je de hele dag zittend doorbrengt. Ideaal wanneer je op je gewicht let maar ook om op langere termijn diabetes of hart- en vaatziektes te voorkomen. Daarnaast blijft de doorbloeding in je benen optimaal wanneer je zittend werken afwisselt met staand werken. Wist je dat langdurig zitten een aantal jaar van je leven af kan halen? Daarom is aan te raden om door de dag heen te wisselen tussen zittend en staand werken. Zo krijg je op een dag veel meer gedaan, blijft je gefocust en bovenal; blijf je gezond en fit. Kies daarom voor een zit sta bureau op kantoor of in je eigen thuiswerk kantoor.

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter