Tips

Hoelang staand werken met een zit staan bureau?

Te lang zitten is niet goed voor je gezondheid en kan zelfs een aantal jaar van je leven schelen. Het is belangrijk dat je niet ineens fanatiek de hele dag achter je bureau gaat staan. Te lang staand werken heeft namelijk ook zo zijn nadelen. Probeer daarom het zittend werken en het staand werken met elkaar af te wisselen waarbij je niet langer dan een uur per keer staand werkt. Zo kun je door een werkdag van 8 uur 4 keer gaan staan. Dit kun je opbreken in periodes van een half uurtje. Het is niet aan te raden om langer dan 4 uur per werkdag te staan doordat dit een averechts effect kan hebben op het lichaam. Kijk dus wat goed voelt en wissel vooral af door de dag heen.

Wat is de juiste zithouding achter je bureau

Wanneer je een zit sta bureau gaat aanschaffen ben je met je gezondheid bezig. Het is inderdaad goed om zittend werken en staand werken af te wisselen. Om optimaal aan je gezondheid te werken kun je ook letten op je houding tijdens het zittend werken. Dit doe je tenslotte het grootste deel van de dag. Zorg ervoor dat je beide voeten op de grond zet en je knieƫn lager staan dan je heupen. Zorg dat je stoel goed staat afgesteld en dat de rugsteun iets boven je riem uitkomt. Laat je armen rusten op de armsteun van je bureaustoel en probeer je rug recht te houden.

Wat is de juiste sta houding achter je bureau

Ook kun je het effect van staand werken tenietdoen bij een verkeerde houding. Zorg er dus voor dat je goed rechtop staat en je je buikspieren en bilspieren licht aanspant. Het bureau dient op de hoogte te staan van je ellebogen en je schouders dien je te ontspannen tijdens het werken.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter